Smålänningen

Annons

”Hade jag inte haft verkstaden hade det gått åt helvete”

”Hade jag inte haft verkstaden hade det gått åt helvete”

Att ha en välsorterad cykelbutik centralt hjälper föga när det ska byggas om i staden. Det har Conny Sten på Svennes motor och cykel i Ljungby erfarenhet av. I och med stängsel och maskiner utanför tappar han mellan 500 och 800 kronor per dag i omsättning.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Framtidssatsning för praos come back

Prao, praktisk arbetslivsorientering, har gjort come back i Ljungby, sedan den nyligen blivit obligatorisk enligt skollagen. – Det är en satsning för framtiden, anser de som genomför den, det vill säga kommunen, näringslivet och LBA, Ljungby Business Arena.

Ljungby VBK avslutade med dubbla segrar

Ljungby VBK avslutade seriespelet i div 1 Södra på allra bästa sätt genom att vinna sina två bortamatcher mot Falkenberg och Jönköping med 3–1 i set.

Han speglar Ljungbys historia

Perspektiv: Politiker, ta ansvar för att uppnå jämställda löner

Bland kossor och vårblomster

Kossor på grönbete är väl ett vårtecken om något, och finns bland motiven denna vecka.
Fortsätt gärna dela med er av fina bilder genom att skicka dem till redax@smalanningen.se! Märk mejlet med ”Vårbilden”. Berätta vem du är och gärna var bilden är tagen. Är det personer med på bilderna så vill vi ha för- och efternamn.

Detaljplan tas fram i Agunnaryd – idrottsplatsen kan knytas samman med byn

Lokala initiativ i Agunnaryd hyllas av politikerna i miljö- och byggnämnden i Ljungby, som nu vill ta fram en detaljplan för ett 8,8 hektar stort område öster om Brånavägen.

Chans till norrsken i södra Sverige

På lördagskvällen finns chansen att man kan få se norrsken. I bland annat delar av Götaland kan ljusfenomenet dyka upp på himlen, enligt SMHI.

Ljungby BTK klar för ettan

2017 serieseger i division 4.
2018 serieseger i division 3.
2019 serieseger i division 2.
Ljungby BTK har fått ihop en fenomenal segersvit de senaste tre åren och kan till hösten förbereda sig för spel i division 1.
Artikel 2 av 9
Framtidssatsning för praos come back
Tillbaka till startsidan