1.) Vad tror du om Sveriges chanser mot Mexiko imorgon?

2.) Vilket lag har varit turneringens besvikelse?

3.) Har du någon kommentar på de påhopp Jimmy Durmaz utsattes för på sociala medier efter matchen mot Tyskland?

Astrit Shabani.
Foto: Robert Corell

Astrit Shabani, fotbollsspelare Markaryds IF.

1.) - Det kommer bli en tuff match för Sverige. Mexiko har varit riktigt bra denna turneringen och kommer inte kunna slappna av eftersom de riskerar att tappa sin slutspelsplats på målskillnad. Dessutom tror jag de går stenhårt för gruppsegern så de slipper möta Brasilien, som jag tror vinner sin grupp, i åttondelsfinalen. Marcus Berg har haft många målchanser i turneringen och jag tror det lossnar för honom mot Mexiko. Matchen slutar 1-1, vilket jag inte tror räcker för Sveriges del. Tyvärr.

2.) - Polen. De var riktigt bra i kvalspelet inför VM men inte alls varit i närheten av det nu under turneringen, förlorade med 0-3 mot Colombia senast.

3.) - Väldigt tragiskt. Samtidigt är det bra att det uppmärksammas för det är inte bara på elitnivå det förekommer, utan även på längre nivå. Det är något som växt och blivit vanligare på senare år och jag har själv blivit utsatt för rasistiska påhopp. Det händer emellanåt att motståndare skriker liknade saker för att provocera och få en ur balans. Det går verkligen en gräns när familj och barn blir hotade, som i Durmaz fall.

Johan Lindh.
Foto: Privat

Johan Lindh, tränare Troja Dam.

Annons

1.) - Det hade förstås varit lättare om det räckt med oavgjort, men jag tror stenhårt på Sverige. Man kommer stänga till bakåt och någonting kommer dyka upp framåt som leder till seger. Emil Forsberg avgör. Han är lite av en självutnämnd stjärna med gott självförtroende så jag tror han kliver fram och fixar en 1-0-seger till Sverige.

2.) - Argentina skulle jag säga. De har inte imponerat spelmässigt i en grupp som på förhand kändes rätt så hygglig för dem.

3.) - Det är bara jättesorgligt. Tragiskt att sociala media funkar som en plattform för anonymt hat. Dessa rasistiska utspel kan man aldrig skylla på att de sker i stridens hetta, utan det är ett strukturellt problem som måste motarbetas. Sen är det fint att så många visade sitt stöd också, i slutändan var det nog mer kärlek än hat. Vilket inbringar en del hopp om framtiden.