Blir så trött på alla trafikanter i Ljungby. Gående i mörker, utan tillstymmelse till reflexer! Snacka om att be om att bli påkörd! Cyklister beter sig som anarkister. Verkar inte fatta ett enda dugg om trafikregler.

Till exempel cyklar de över övergångsställen. Ser sig inte om ens innan de cyklar ut på övergångsstället, skjutsar varandra, cyklar i bredd både 2, 3 och 4 personer, utan lysen, utan reflexväst, cyklar på trottoarer, parkerar cyklar utanför ingångar vid affärer så att man knappt kommer in och så vidare. Listan kan göras lång.

Bilisterna är inte bättre dom. Satt de och sov på teorilektionerna, har de jäkligt dåligt minne, är de analfabeter eller rent av saknas det kanske en skruv eller två?

Vet ni vad blinkers används till eller tog pengarna slut och blinkers är en lyxutrustning till bilen, som du inte hade råd till? Eller du som blinkar vänster i rondellen men svänger till höger! Vilken bilskola gick du på? Eller fick du ditt körkort i flingpaketet eller köpte du det billigt på Butterix?

Eller du som inte bländar av hellyset när man möter dig, sitter du och sover eller vet du inte var reglaget sitter? och du som inte skrapat rutorna på bilen och kör runt med en skrapad fyrkant på 10x10 centimeter i vindrutan och tror att du ser? Dessutom hade du inte skrapat sidorutorna alls!

Och sist men inte minst, har ni ens hört talas om högerregeln? Börjar undra om Ljungby har Sveriges sämsta bilförare, så illa och dåligt som ni beter er i trafiken! Läs Bengt Svahns trafikruta i Smålänningen och ta en teorikurs på trafikskolan, om du sov dig igenom den förra gången!

Annons

Sven på Åsen