Tips: Missa inte tv-klipp med intervjuer och låtar. Fröken Elivs sjunger Elvis låtskatt - på svenska.

När Camilla Fritzén skulle svara på frågan om vem som har sålt flest skivor genom tiderna var hon säker på antingen Michael Jackson eller Madonna. Det rätta svaret var början på det som blev Fröken Elvis.

— Det visade sig att Elvis hade sålt över en miljard skivor, mer än Michael Jackson och Madonna tillsammans. Så jag blev chockad och skämdes lite för att jag hade så dålig koll på Elvis med tanke på att jag sysslar med musik. Jag började lyssna och upptäckte en låtskatt, säger Camilla.

Annons

Tillsammans med vännerna Lisa Bodelius, Maria Olsson, Josefin Berge och Sanna Andersson bildades sedan gruppen. Att gruppen valde att göra svenska tolkningar av Elvis låtar kom naturligt.

— Jag har alltid sjungit på svenska, det er det som är närmst mig. Så jag har alltid på skoj översatt alla engelska låtar som jag sjungit.

Har det varit svårt att översätta låtarna?

— En del har kommit väldigt snabbt och enkelt. En låt heter "Psykopat", som är "Devil In Disguise". Den kom till under frustration när någon kläckte ur sig den frasen och då var det självklart. Det gäller att hitta andemeningen, vad helheten betyder, och sedan försöka hitta en tolkning efter det snarare än att översätta ord för ord - för då tappar låten själva innebörd.

Vad är det som är tjusningen med Elvis och hans låtar?

— Det är dels att texterna väldigt aktuella. Kärlek är ju alltid aktuellt, men även de samhällssaker som han sjunger om. Så det kändes viktigt för oss att vi skulle kunna göra det idag i vårt perspektiv. Det är väldigt bra musik. Välkomponerat. Så det är lätt att göra vår grej av det.

Nu är gruppen i startgroparna med nytt material. Och det blir en liten förändring från debuten.

— Det kommer att bli en skiva med lite Elvis, lite eget och kanske lite annat också. Vi vill helt enkelt bara spela in bra musik. Det är inte så noga med Elvisgrejen. vi har lyssnat mycket på exempelvis Monica Zetterlund. Den 60-talsmusiken tog ju de amerikanska hitsen och gjorde svensk versioner av dem. Man kan säga att vi flörtar med det.