Kvinnan berättar att hon och hennes make är i eventuell aktuell ålder och misstänker att det är någonting skumt bakom det hela.

– Vi har fått två samtal från två olika nummer där någon har presenterat sig att ringa från hemtjänsten. Under det första samtalet så har de ställt frågor om bland annat hur vi bor och hur ofta vi städar.

Annons

Kvinnan berättar vidare att maken dagen efter fick ytterligare ett samtal där det sades att de var särskilt utvalda, där efter följde en presentation om vilka fördelar det var med de tjänster som de hade att erbjuda.

– Jag tyckte att det var konstigt och kollade upp båda numren som ringt, på bägge numren fanns det ingen anvisning om vare sig person eller företag utan stod bara ”okänt nummer”. Däremot såg jag att 972 personer hade sökt det ena numret på hitta och 958 personer som sökt på det andra.

Inget svar när kvinnan ringde upp

– När jag försökte att ringa tillbaka så var det ingen som svarade. Jag har svårt att tro att ett seriöst hemtjänstföretag skulle ringa upp på detta sätt, därför så har jag polisanmält det om det skulle bli någon efterföljd, säger kvinnan.

Ljungbypolisen bekräftar att de har fått in en anmälan om samtalen.

– En anmälan som denna skickar vi vidare till bedrägeriroteln i Helsingborg. Där kommer dessa två nummer att kollas upp för att se om fler har hört av sig. Man kommer också att undersöka vem numren tillhör, säger Magnus Linnell vid Ljungbypolisen.

Har ni fått in fler anmälningar?

– Nej, detta är den första rörande detta.

Finns det anledning att varna?

– Det vet vi inte förrän numren har kollats upp, det finns ju även seriösa företag som säljer sina tjänster via telefon. Men man ska alltid vara observant.