– Tyvärr gick det inte som vi hade hoppats, men jag hoppas att LIF reser sig igen och kommer tillbaka högre upp i seriesystemet, säger Samir, som ser fram emot det nya tränaruppdraget.

– Jag känner de flesta av spelarna sedan tidigare och det ska bli kul att få testa mina idéer i ett eget lag på seniornivå.

Lag för fyran

Förra säsongen slutade Kånna på sjätte plats i div 6 Älmhult.

– Får vi behålla merparten av truppen och eventuellt krydda med några nyförvärv har Kånna definitivt potential att vara ett div 4-lag inom några år, fastslår Samir, som kommer att dra igång träningen inomhus i Kungshögshallen med sitt nya gäng redan till helgen.

Annons

Kånnas nye tränare var assisterande tränare åt Roger Ahl i LIF de senaste två säsongerna. Dessförinnan var han tränare för Ljungbys J-lag i tre år.

Mycket nöjda

I Kånna är man mycket nöjda med lösningen på tränarsidan där Samir ersätter Kushtrim Mehmeti, som tränat Kånna de två senaste säsongerna.

– Jag känner Samir sedan tiden i LIF och v får hit en erfaren tränare som är rak och tydlig i sitt ledarskap. Jag tror han kan bli ett lyft för hela föreningen, säger Dennis Strömgren, vice ordförande i Kånna och tillägger:

– ”Kurre” kommer att stanna kvar i föreningen som spelare och det är positivt. Som assisterande kommer Arnel Gajek att fungera.

Händer det något på spelarsidan?

– Just nu är det lugnt, men det kommer säkert att hända saker under frimånaden (15/11–15/12), slutar Dennis Strömgren.

Kontraktet mellan Samir Hodzic och Kånna är skrivet tills vidare.