Tidigt i maj månad skrev Smålänningen om tjuven som droppade tjuvgodset på rätt sida butiksdörren.

I och med detta så åtalades den 25-åriga mannen för försök till stöld istället för stöld.

Det var den 10 maj som mannen gick in på Elgiganten i Ljungby med en kasse i handen.

Han hade ställt sig i gången med högtalare. När personalen frågade om han behövde hjälp avböjde han den.

När personalen sedan såg att han hade en plastkasse i handen så bad de om att få titta i den. I det läget valde mannen att försöka fly men personalen kunde stoppa honom.

I mannens kasse fann man då sex stycken Bose-högtalare till ett värde av 12 000 kronor.

Tänkte sälja dem

Mannen själv har i förhör berättat att han gick in i butiken med en kasse. Han såg att högtalarna var lite dyrare och stoppade ned dem i kassen. Detta var ingenting han hade tänkt ut i förväg, tanken var att han kunde sälja dem någonstans.

Han har också berättat att han kommit till Sverige med tåg för att arbeta, att han inte känner någon här och att han blivit av med sina pengar. Även hans familj hemma saknar pengar.

Han har erkänt gärningen men motsatt sig den fem års utvisning som åklagaren yrkade på.

Två månaders fängelse

Mannen förekommer i belastningsregistret under fyra avsnitt av tillgreppsbrott. Senast i april för försök till stöld, då han dömdes till fängelse i två månader. Han frigavs då villkorligt när han hade 20 dagar kvar av tiden.

Annons

Med hänsyn till att mannen tidigare är dömd för likartad brottslighet vid flera tillfällen och begått brott inom prövotid har nu Växjö tingsrätt dömt mannen till två månaders fängelse. Yrkandet om utvisning avslogs - mannen förblir kvar i häktet tills domen verkställs.

Relaterat: Tjuv droppade godset på rätt sida