En kvinna i Ljungby kommun har åtalats för fem händelser där antingen ofredande, hot mot tjänsteman eller olaga hot har förekommit. Det ska ha skett vid fem separata tillfällen. I tre av fallen förnekar kvinnan brottet.

Förnekar ofredande

Två åtalen mot kvinnan gäller ofredande. Det första ofredandet som rapporteras i stämningsansökan hände på Willys i Ljungby den 20 december 2017. Där skrek kvinnan kränkande ord till en person. Kvinnan förnekar brottet.

Den 3 maj 2018 utsattes samma person för ofredande av kvinnan. Kvinnan följde efter personen och ställde sig sedan nära personen och skrek kränkande till den. Kvinnan förnekar brottet.

Hot mot socialen

Den 21 december 2017 ska kvinnan ha ringt till Individ- och familjecenter i Ljungby kommun. I samtalet med telefonisten hotade kvinnan att slå ihjäl en socialsekreterare. Den berörda socialsekreteraren vidarebefordrades hotet och har enligt stämningsansökan angripit i socialsekreterarens yrkesutövning. Kvinnan förnekar brottet.

Den 14 mars 2018 ringde kvinnan till en annan socialsekreterare och sa att personen "borde söka annat arbete om hon vill ha livet i behåll", enligt stämningsansökan. Kvinnan erkänner brottet.

Den 14 februari 2018 hotade kvinnan med att "hon skulle sätta eld på socialen och att de inte skulle leva länge till" enligt stämningsansökan. Där framgår också att den som mottog hotet förväntas ha känt rädsla för egen och annans personliga säkerhet. Händelsen rubriceras som olaga hot.

Annons

Förhandling kommer

De fem åtalen kommer att lyftas vid en huvudförhandling där kvinnan kommer att få redogöra för händelserna i de fem åtalen.

– Det är inskickat till Tingsrätten. Där tas det vid en huvudförhandling där samtliga stämningspunkter tas upp samtidigt, säger Kristin Rydenstål på Åklagarmyndigheten.

Datumet för när förhandlingen kommer äga rum är ännu oklart.

Kvinnan står åtalad för följande brott

20 december 2017 - ofredande - förnekar brottet

21 december 2017 - hot mot tjänsteman - ..

Kvinnan står åtalad för följande brott

20 december 2017 - ofredande - förnekar brottet

21 december 2017 - hot mot tjänsteman - förnekar brottet

14 februari - olaga hot

14 mars - hot mot tjänsteman - erkänner brottet

3 maj 2018 - ofredande - förnekar brottet

Relaterat: Vanligaste hotet: Jag tar livet av mig
Relaterat: Ljungbybo åtalas för att ha hotat socialkontor