Tips: Se Jamie Meyer gästa webbt-tv-showen Sommarkväll i Gränna hamn. Klipp och repris finns alltid efteråt.

Garth Brooks är en av de största inom den moderna Nashville-countryn. I hans band finns Johnny Garcia och Jimmy Mattingly, som arbetar med Jamie Meyer. Hur kommer det sig då att en kille från Hisingen i Göteborg numera samarbetar med dem?

Allt började med en mejlkorrespondens på Myspace 2007. Jamie började skriva med steelgitarristen Bruce Bouton som spelar i Garths band. Några år senare möttes de upp i Los Angeles.

— När Garth bestämmer sig att ta paus spelar Bruce, Johnny Garcia och Jimmy Mattingly med Reba McEntire. När jag gick på en musikskola i Los Angeles var de där med Reba. Då mötte jag upp dem på ett hotell och så sa han att om jag kommer till Nashville och han råkar vara i stan så spelar han gärna in med mig. Det dröjde fram till 2012. På den vägen är det.

Och det är genom det samarbetet och genom att sitta och skriva musiken i Nashville som Jamie har börjat utmejsla lite av ett eget sound. En blandning mellan den svenska popen och countryn.

Annons

— Jag är aldrig så stolt över att vara svensk musiker som när jag kommer till Nashville. Vi har bara en annan melodi i vår kultur och kan jag bara blanda det med texter som är countryfierade blir det bra.

Till hösten väntar ännu en resa till Nashville där de ska spela in nytt material. Det ska bli - som han själv säger - Jamie 2.0 med mer av Nashvillesoundet. Men först väntar en turné hemma i Sverige, Finland och Norge. Ett av stoppen är livesända programmet Sommarkväll i Gränna Hamn.

— Det ska bli kul, jag var ju där för ett antal år sedan. Nu vet jag lite mer vad som väntas den här gången. Jag älskar ju att turnera i Sverige och det är ju sjukt fantastiskt vackert här.

Countryn är ju annars stereotypiskt sett ansedd som rätt sorglig musik, funkar det bra som sommarmusik?

— Jag tror att 99,9 procent av mina låtar är i dur och jag är väldigt optimistisk. Kanske just eftersom jag är väldigt mycket för den svenska popen. Så senaste singeln "Holy ground" är ett stort hopp från det jag brukar göra, säger Jamie och fortsätter:

— För mig är countryn tvärtom från stereotypen. Lika mycket som de är bra på att skriva de här tragiska texterna så är det bra på att skriva åt andra hållet. Är det fest och party så är det verkligen det. Och det är väl en sådan bra blandning man är ute efter.

Jamie Meyer har tidigare varit med i webb-tv-showen Afterwork med Håkan Eng. Se bifogat klipp därifrån ovan för att höra låten "Holy ground", där han berättar om förlusten av sina morföräldrar.

— Jag bodde hos mina morföräldrar de sista femton år av deras liv, berättade han då.