Det var vid tio-tiden på söndagsförmiddagen som polisen kallades till Bolmsö, där förbipasserande funnit en död mansperson i strandkanten, strax norr om Husaby.

Platsen spärrades av och polisens kriminaltekniker och rättsläkare fanns på plats under stora delar av söndagen.

– Identifieringen är inte klar, men vi är till 99 procent säkra på vem det är. Om det är den vi tror så är det en yngre man, säger Frederik Svärd vid Ljungbypolisen.

Det ska handla om en person under 30 år.

Obduktion i Lund

Frederik Svärd berättar att kroppen har legat i vattnet en längre tid – exakt hur länge kan han inte säga men troligen handlar det om minst ett par veckor – och att det är därför som identiteten inte har gått att fastställa.

Kroppen har nu skickats till Lund för obduktion, och det kommer troligen ta ett par veckor innan något besked om identiteten kan ges.

– Det hade varit en helt annan sak om vi hade misstänkt att det fanns ett brott bakom dödsfallet, då hade det gått snabbare, men i nuläget finns inga sådana indikationer, berättar Svärd.

Fynd har gjorts

Detta är förstås något som kan ändra sig under arbetets gång, men sannolikt handlar det om en ren drunkningsolycka eller om ett sjukdomsfall, menar han.

Vissa fynd har gjorts i området som gör att polisen vet ungefärlig plats för dödsfallet.

Annons

Någon anmälan om en saknad person i närheten av Bolmsö har enligt vakthavande befäl inte gjorts i närtid.

Relaterat: Person hittad död vid Bolmsö