Sent på lördagen gick inbrottslarmet på Atteviks i Ljungby. Polis och väktare var snbbt på plats och sökte gemensamt efter inbrottstjuven eller -tjuvarna, dock utan att hitta någon. Inbrottet skedde någon gång mellan 23.35 och 23.45 genom att någon krossat en ruta på entrédörren och tagit sin in. Lokalerna och diverse skåp har genomsökts men det är på söndagsmorgonen osäkert om något stulits, uppger polisen.

Ytterligare en bilhandlare i länet – Kronobergs bilaffär i Växjö – fick påhälsning av tjuvar under lördagskvällen. Vid 21-tiden upptäcktes två tjuvar i butiken via en övervakningskamera, de ska ha tagit sig in genom att bryta upp ett fönster på en garageport. Det verkar som att de förberett en stöld av fyrhjulingar, eftersom det senare upptäcktes att flera sådana fordon hade flyttats.

Tjuvarna avbröt dock stöldförsöket och flydde platsen genom ett uppklippt hål i ett staket, utan att få med sig några fordon. De kan ha blivit skrämda på något vis, tror polisen. Polisen sökte efter de misstänka tjuvarna i Växjö med bland annat hundpatrull, men utan att hitta dem.

Det är oklart om de båda inbrotten i länet har något samband med varandra, enligt Stephan Söderholm, polisens presstalesperson. Polisen har inga misstänkta för något av inbrotten.