Två onsdagskvällar på raken har hembygdsparken i Ljungby fyllts med folk i alla de åldrar, som kommit för att lyssna på musik, ha picknick i gröngräset och umgås.

På onsdag är det så dags igen, och den här gången är det Jack Vreeswijk som gästar arrangemanget, som går under namnet Sommar i parken.

Son till Cornelis

Jack Vreeswijk har gett ut fyra fullängdsalbum, som har tagits emot väl av svenska folket. Men han är naturligtvis också känd som sonen till en av de stora svenska artisterna genom tiderna; Cornelis Vreeswijk.

Så sent som i fjol somras uppträdde Jack Vreeswijk i Traryds hembygdspark inför 800 personer, och han berättade då att släktskapet med Cornelis både har öppnat och stängt dörrar för honom under karriären.

Späckat schema

Jack Vreeswijks schema i sommar är späckat, med nära 20 spelningar bara i juli, varav flera ingår i den så kallade Skärgårdsturnén som han gör tillsammans med Lill Lindfors, Tina Ahlin och Love Antell. Den 8 augusti kan vi se Jack Vreeswijk i SVT:s Allsång på Skansen.

De som kommer till Ljungby hembygdspark på onsdag lär få höra några av Jacks egna låtar, men förstås också många av de klassiska Cornelis-låtarna.