Som kommunalråd arbetar Magnus Gunnarsson väldigt nära kommunchefen Jonas Jönsson.

Han säger att han har svårt att förstå den kritik som anställda och före detta anställda ger anonymt i Smålänningen av Jonas Jönsson som kommunchef.

– Jag blir ytterst förvånad av de här uppgifterna, jag har stort förtroende för Jonas. Han är väldigt tydlig och bra på att hantera personalärenden, han är bra på att driva frågor och hitta de bästa lösningarna på komplexa frågor, anser Magnus Gunnarsson.

Annons

– Han har ju varit socialchef och där skötte han ekonomin på ett bra sätt. Jonas kommer till jobbet varje dag med ambitionen att göra sitt bästa. Sedan har han en annan ledarstil jämfört med Roland Eiman, men det är ju två olika människor, lägger han till.

Magnus Gunnarsson säger att han inte tidigare har hört något av den kritik som nu riktas mot Jonas Jönsson som kommunchef.

– Om det finns några som är missnöjda med något då tycker jag att de personerna ska gå till vederbörande och prata om det, säger han.

Magnus Gunnarsson tillbakavisar också uppgiften om att kommunen tyckte att Roland Eiman började bli till åren. Och att Eiman egentligen inte hade tänkt sluta som kommunchef, men att han uppfattade det som att kommunen ville att han skulle det.

– Verkligen inte, vi var mycket nöjda med Roland Eiman och vi ville ha honom kvar. Vi försökte övertala honom att stanna kvar, men han ville ju själv sluta, förklarar Magnus Gunnarsson.