Efter "Brännvin i kikar´n" och "Bröllop i kikar´n" är det dags för avslutning med "Jäkelskap i kikarn". Liksom i fjol har Lars Classon och Jojje Jönsson skrivit manus och Ulf Dohlsten regisserar.

Fakta: Ensemblen

Sommarens ensemble på Vallarna: Jojje "Dag-Otto" Jönsson, Stefan "Stefan & Krister" Gerhards..

Fakta: Ensemblen

Sommarens ensemble på Vallarna: Jojje "Dag-Otto" Jönsson, Stefan "Stefan & Krister" Gerhardsson, Siw Carlsson, Bertram Heribertson, Anna Carlsson, Robin Stegmar, Karin Bergquist, Birte Heribertson och Ola Hedén.

Manus: Lars Classon och Jojje Jönsson.

Regi: Ulf Dohlsten

Jojje är själv ensam om att ha varit med på scenen alla 20 åren, ofta som brevbäraren Dag-Otto, och den rollen finns också med i årets uppsättning. Men däremot blir det premiär på Vallarna för en annan välkänd skådespelare, Bertram Heribertson.

När Jojje Jönsson var med om att dra igång farserna på Vallarna, så blev Bertram stjärna i en helt annan miljö. Med rollen som Reine i tv-serien "Tre Kronor", som sändes i 123 avsnitt under tiden 1994-1999, blev han känd för hela svenska folket. 1997 gjordes långfilmen "Reine och Mimmi i fjällen" som en spinoff-effekt på tv-serien.

Annons

– Jag har spelat fars på andra platser, men på Vallarna blir det premiär för mig, berättar Bertram Heribertson.

Som vanligt blir det därefter spel i Göteborg och turné runt om i landet. Inte förrän i april nästa år är det slut med jäkelskapet. Och då kanske redan en ny fars är inbokad.

– Jag dyker upp i farsen som Greve Hökenhielm. Det är ju den avslutande delen i den här serien. Den är helt fristående men miljöerna känns igen.

I sommar får Bertram för övrigt spela mot sin fru Birte. Hon har rollen som, Ester.

Just nu spelar Bertram Heribertson på Unga teatern på Malmö stadsteater.

– Vi spelar "Kojan" för dagisbarn. Det är mycket roligt att spela teater för 3-5-åringar säger han.

Och i sommar - 3 juli-14 augusti blir det fars på Vallarna.

Sven-Inge Idofsson

s-i.idofsson@smalanningen.se