En annan av politikerna som kommer att besvara läsarnas frågor är Bengt Germundsson (KD), kommunalråd i Markaryd. Han drar en parallell mellan #kandulova och Markaryds kommuns synpunktshantering Säg vad du tycker.

– Jag har under många år drivit frågan om öppenhet och att både politiker och tjänstemän ska ge svar till invånarnas frågor. Det har utvecklats ytterligare med sociala medier.

– #kandulova är en positiv satsning, och jag tror att frågorna kommer handla om kommunens kärnverksamhet, som skola, vård och omsorg, säger Bengt Germundsson (KD).

Ställ din fråga i #KanDuLova här!

”Det är ett bra upplägg” säger Kjell Jormfeldt (MP).
Foto: Martina Quinn

Vilka löften hålls?

Kjell Jormfeldt (MP) i Ljungby tycker att det är bra att Smålänningen genom #kandulova håller koll på de lokala politikerna.

– Det är ett bra upplägg, och att ni ser vilka vallöften som infrias och vilka som bara är snömos. Även om det, enligt flera undersökningar, faktiskt är så att de flesta vallöften hålls.

Jormfeldt tror att vården kommer att bli det ämne som det frågas mest om i Ljungby.

– Hela problematiken med Ljungby lasarett. Och så har vi i Miljöpartiet en käpphäst som jag tror kommer att bli betydelsefull i valet. Både eftersom det handlar om ett slöseri med skattepengar, och om att enskilda kommer att utsättas för enorma utgifter om kommunen går vidare med planerna på överföringsledningarna.

Annons

Även socialnämnden, och ”den ständiga underfinansieringen” av den spår Kjell Jormfeldt kommer att tas upp i #kandulova.

”Utan det är de mjuka värdena som det talas om” säger Eva Ballovarre (S).
Foto: Ingemar Melin

Fokus på välfärden

Från Älmhults horisont tror Eva Ballovarre att det kommer att läggas fokus på välfärden i frågorna från väljarna i Älmhult.

– Om jag spanar efter de samtal jag redan haft med väljare är det välfärden, skola, vård och omsorg som människor talar om. Vi behöver verkligen mer bostadsbyggande i Älmhult, men det pratas det inte om. Utan det är de mjuka värdena som personal, lärare och barn det talas om, inte om att förskolan ska byggas om eller lokaler.

Eva Ballovarre betonar vikten av att ha en aktiv dialog med medborgarna, både genom #kandulova och andra kanaler.

– Jag tror att det är bra med bredd. Men jag tror att #kandulova kommer vara ett bra sätt för väljarna att se var partierna skiljer sig åt.

Ställ din fråga i #KanDuLova här!