Ann-Sofie Koch arbetar på Resia i Ljungby. När hon fick frågan om vilken fråga hon skulle vilja ställa till politikerna i Ljungby kommun blev det en fråga om kvarteret Aspebacken. Det är området där Stålgjuteriet i Ljungby tidigare låg.

Från stålgjuteri till levande stadsdel

Kommunstyrelsen i Ljungby kommun beslutade i mars 2017 att skapa en reviderad projektplan för området. Man skulle då lägga fokus på att skapa en levande stadsdel med bostäder, skola och kultur- och fritidsverksamhet.

Kommunen utförde redan i januari 2015 en medborgardialog och öppnade också upp för allmänheten att lämna synpunkter under Ljungbydagarna förra året. Mer samråd med allmänheten planeras att ske under 2018, samt fastställandet av en detaljplan.

På kommunens hemsida framgår att byggstarten för kvarteret Aspebacken planeras ske under 2020, samt att det är färdigt från 2022.

Utveckling inom mandatperioden

Ann-Sofie Koch frågar nu kommunpolitikerna i Ljungby kommun om de kan lova att kvarteret Aspebacken under nästa mandat utvecklas till ett härligt område med kultur, expansiva företag, bra näringsliv och trevliga bostäder.

Ställ din fråga i #KanDuLova här!

Så här går det till:

Relaterat: #kandulova: ”Fler hallar?”
Relaterat: #kandulova: ”Att kommunen tillsammans med handeln anställer en coach?”
Relaterat: Det här är #kandulova: Så gör du
Relaterat: #kandulova - En positiv satsning tycker politikerna
Val