Konserten i Markaryd ingår i en turné som Musik i Syd anordnar tillsammans med Musikriket (ett samarbete mellan olika kommuner i norra Skåne och södra Småland) samt de enskilda kommunerna.

Turnén inleds på onsdagskvällen i Broby och Markaryd är andra anhalt på turnén. Sammanlagt blr det nio konserter, och turnén avslutas på onsdag och torsdag i nästa vecka i Sjöstugan, Älmhult, och på Grand i Ljungby.

Annons

Svante och Katarina Henryson blandar jazz, visa, pop och klassiska stycken och har hittat en egen stil för sina konserter.

Deras musikaliska bakgrund är olika, men när de själva fick barn tillsammans började de göra små spelningar på barndop, bröllop och begravningar. Och sedan har samarbetet växt allt mer.

Katarina var i mitten på 80-talet med om att bilda The Real Group - den svenska a capella-gruppen som blandade klassisk körmusik, visa, jazz och pop och som bland annat uppträtt med Magnus Uggla, Wenche Myhre, Grynet Mollvig och Povel Ramel.

Svante Henryson har jobbat med musik från konstmusik till hårdrock. Han är cellist men spelar också många andra instrument. Strax före sekelskiftet fick paret sonen Joel, och skrev tillsammans sången Eyes of a Child, och tillsammans började de spela på dop, bröllop och begravningar.

Svante Henryson fick för ett par år sedan Nordiska Rådets musikpris. Han har bott i Oslo och spelat med Oslo Filharmoniska Orkester men flyttare senare till Miami och turnerade med Yngwie Malmsteen. Han har också turnerat med bland andra Elvis Costello och Anne-Sofi von Otter.