På lördag är det dags för öppet hus på Ryssbygymnasiet. Då kommer lärarna, tillsammans med eleverna, att visa upp skolans samtliga inriktningar – både teoretiskt och praktiskt.

Är man till exempel intresserad av restaurang- och livsmedelsprogrammet kommer det bland annat att finnas möjlighet att få komma in i köket och se hur det går till bland skolans alla grytor och kastruller.

Parallellt kommer eleverna på naturvetenskapsprogrammet att visa upp spännande laborationer, natur- och äventyrarna kommer att erbjuda klättring i gymnastikhallen och eleverna på skogsbruk kommer hålla till på en plats ute i skogen.

– Där kommer de bland annat visa hur man använder en skördare. Och dit kommer det att gå bussar eftersom det är två kilometer bort från skolan, säger rektorn Charlotta Myhrberg.

Fågeluppfödning på skolan

I år finns det också två nyheter på programmet.

– Vi har bland annat byggt ett eget uppfödningsställe för vildänder som vi kommer att visa.

Tidigare har eleverna på jakt- och viltvårdsprogrammet fått lära sig om fågeluppfödning ute på praktik men nu kan de istället praktisera det på skolan.

– Vi köper in en dag gamla änder som vi föder upp här och som vi sedan sätter ut på våra marker eller säljer vidare till andra. Så vi får in många olika moment med uppfödningsstället. Både skötseln, försäljning, utsättning och utfodring.

Nytt samlingsrum

Eleverna som bor på internatet har även fått ett nytt fritidshus.

Annons

– @lantis (Atlantis) har vi döpt det till. Där finns bland annat biljardbord, gym och pingisbord. Vi invigde det i våras men på lördag är det även öppet för besökarna som kommer hit.

Gym