Det var natten till tisdagen som den förödande branden i Strömsnäsbruk totalförstörde två lägenheter och en butik. Polisen har inlett en utredning om grov mordbrand.

Nu meddelar Markaryds kommun i ett pressmeddelande att de aktiva insatserna i Strömsnäsbruk är avslutade.

"Boende är löst för alla drabbade. Polisutredningen fortgår, men ännu har inget uttalande gjorts om brandorsaken", skriver de.

Sanering pågår

Sanering av området inleddes på tisdagsförmiddagen. De brända bilarna har forslats bort och byggstängsel har satts upp. Under torsdagen kommer den södra delen av huset att kläs in.

Samtidigt vill Markaryds kommun rikta ett stort tack till alla privatpersoner som ställt upp.

"Markaryds kommun vill tacka alla som hjälpt till i den akuta fasen samt alla de privatpersoner som på olika sätt velat hjälpa de drabbade. Tack!"

Blir lägenheter

Markaryds kommun berättar också Victoria Parks och Markaryds kommuns planer på inrättande av ett tryggt och anpassat boende inte kommer att påverkas av branden på Nya Åbrovägen.

Annons

"Tvärtom gör tisdagsnattens händelser Markaryds kommun och Victoria Park än mer beslutsamma att fortsätta det påbörjade arbetet. Victoria Parks ansvarige, Tobias Göransson, meddelade redan under tisdagen att den brandskadade affärslokalen istället kommer att byggas om till lägenheter", skriver de i pressmeddelandet.

Relaterat: Lägenheter och butik totalförstörda i brand
Relaterat: Hör Germundsson svara om oron i Strömsnäsbruk
Relaterat: Har Strömsnäsbruk blivit ”Lilla Texas”?
Relaterat: Polisen klara med teknisk undersökning
Relaterat: Polisen ökar sin närvaro i Strömsnäsbruk
Relaterat: ”Det här är inte min by”