Bengt Lindqvist står vid konstverken inne på Månen, som är skänkta utav olika konstnärer från Ljungby. Verk vars pengar är öronmärkta till Världens barn.

Den 7 oktober så flyttas verken ut på scenen på Lilla torg och det är Sölve Rydell som håller i auktionsklubban när det är dags.

– Alla pengar till Världens barn behövs och vi tycker att detta är ett trevligt sätt att få in pengar på. Det är olika konstnärer med Ljungbyanknytning som skänkt konst- och konsthantverk just för detta ändamål, säger Bengt Lindqvist, Röda korset.

– Sölve Rydell kommer att vara auktionsutropare och den som vill se verken innan auktionen den 7 oktober så finns de att beskåda i ett skyltfönster utmed gatan på Månen.

Konstnärerna är Kjell Sundberg, Maria Larsson, Birgitta Heiling, Per Ingemarsson, Fredrik Jansson, Happy design, Emelie Keynemo, Kenneth Sjöö, Irina Lindqvist, Thomas Alm, Rose-Marie Flårback, Catarina Johansson, Emelie Keynemo och Birgitta Danielsson.

– Och skulle någon mer konstnär känna att de vill skänka ett verk till förmån för Världens barn så är de välkomna, säger Bengt.