Även om konstföreningens medlemmar kan vinna de olika verken är utställningen naturligtvis öppen för alla. Det är verk i vitt skilda tekniker och av olika konstnärer, som alla är välbekanta för Ljungbypunbliken. Nästan allt av det som lottas ut är sådant som tidigare utställare gjort och som har varit fumits med i Ljungby konsthall eller på konstväggen i Ljungby Arena.

– Ofta köper vi in ett verk eller två i samband med att vi har konstnärer här, säger konstföreningens ordförande Björn Gullander. Sedan lottar vi ut dem en gång om året.

Årets utlottning

Och nu är det alltså snart dags för årets utlottning. Konst för omkring 60 000 skall lottas ut den 24 mars, då utställningen avslutas.

Kjell Sundbergs träskulptör "Skogsrået" är det dyraste konstverket. Det värderas till 7 500 kronor.

Inför utlottningen kommer alla konstverken att numreras i prisordning. De medlemmar som är med på utlottningen får välja vilket konstverk man vill ha av de som är kvar. Det är ju inte alltid säkert att det konstverk som värderats högst är det man vill ha eller som passar in i hemmet.

– För medlemmarna är det ju viktigt att känna till att om man är med på årsmötet så kan man välja bland de kvarvarande konstverken, säger Björn Gullander. Är man inte på plats men vinner, så får man det dyrast kvarvarande konstverket.

Varierat innehåll

Ljungby konstförening har kontinuerligt utställningar i såväl Ljungby konsthall som på konstväggen i Ljungby Arena.

Annons

– Vi försöker naturligtvis variera innehåll i de olika utställningarna, så att det skall passa olika smaker och åldrar, säger Gullander.

Tre utställningar har under det senaste åren väckt särskilt intresse. Den nyligen avslutade utställningen med Carina Fagerholms målningar slog publikrekord på vernissagen, och många ville också köpa hennes konst. Samma gällde på Kjell Sundbergs utställning tidigare och på Ros-Marie Flårbacks utställning i Ljungby Arrena.

På utställningen som öppnar på lördag finns verk av Kjell Sundberg, Kristina Eriksdotter, Jussi Raatevaara, Fredrik Jansson, Johan Schmitz, Lis Gram, Peter Nilsson, Björn Brusewitz, Jenny Eneroth, Peter Nilsson, Ingrid Miller, Martin Bornholm, Ann-Marie Björstrand, Ingrid Andersson och Maj-Britt Strålfors.

Den nya utställningen i konsthallen i Ljungby hängdes på torsdagseftermiddagen. Konstföreningen visar upp några av de deltagande verken, fr v Kenneth Sjöö med Kjell Sundbergs "Skogsrået", Sven Thormé med Kjell Sundbergs "På väg till möte", Björn Gullander med Jenny Eneroths "Stjärnklart" och Bengt Lindqvist med Lis Grams "New York 2012 N.Y.13".