Ett antal anställda och före detta anställda i kommunhuset i Ljungby framför anonymt i Smålänningen hård kritik av Jonas Jönsson som kommunchef.

Carina Karlund är säkerhetssamordnare på kommunen och ordförande i fackförbundet Vision.

Hon säger att kritiken mot Jonas Jönsson är helt ny för henne.

– Jag har inte fått de här signalerna som facklig ordförande, jag är förvånad för jag känner inte igen den här bilden. Sedan är det ju olika bilder av hur en kommunchef ska vara och det kan gå rykten, säger Carina Karlund.

– Men skulle kritiken vara av den här kalibern mot Jonas Jönsson som det sägs så borde jag ju ha hört om den. Det är märkligt att man inte har hört av sig till oss på facket i så fall om man har de här upplevelserna kopplade till kommunchefen.

Carina Karlund vill inte kommentera om det fanns synpunkter från personalen eller facket vid rekryteringen av Jonas Jönsson som kommunchef när Roland Eiman slutade för ett år sedan.

– Jag tänker inte kommentera hur rekryteringsprocessen kring kommunchefen gick till och hur diskussionerna var. Det skedde i ett slutet rum. När det gäller Roland Eiman så gick ju hans förordnande ut som kommunchef och det förlängdes inte, det är det enda jag kan säga om det, berättar Carina Karlund.