Smålänningen

Annons

Lång väntan på cykelväg till Tutaryd

Lång väntan på cykelväg till Tutaryd

Väntan på en cykelled hela vägen från Ljungby till Ryssby har varit lång, och även om det återstår arbete innan spaden kan sättas i jorden, finns gott hopp om att anlägga cykelväg i år.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Forskning och evenemang på Orangeriet

Forskning, evenemang och café.
Det ska hända massor av saker på Orangeri och kunskapscentrum i Möckelsnäs.
– Nu ska det bli en uppryckning, säger vd Ingemar Ljungqvist.

Smålandsderby väntar för Troja

IF Troja-Ljungby knäckte Halmstad med 5–1 i premiären. HC Dalen bortabesegrade Vimmerby med 3–1. I kväll drabbar lagen samman i ett hett Smålandsderby i Norrahammar.

Nya tag kring Banvallsleden

Banvallsleden mellan Halmstad och Karlshamn är en cykelled med stor potential, inte minst i Ljungby kommun. Det anser kommunstyrelsen, som nu har beslutat om ett antal åtgärder för att öka standarden på leden.

Lions club i Traryd lägger ner

En lång tradition av föreningsliv i Traryd går nu i graven. Den ideella hjälporganisationen Lions club som funnits på orten sedan 1966 lägger ner sin verksamhet. Anledningen är att medlemmarna blir allt äldre samtidigt som det är svårt att rekrytera nya.

Ebba tog grenseger i Götalandsmästerskapen

Från hela Götaland kom 13- och 14-åriga friidrottsungdomar för att tävla i Götalandsmästerskapen i Eslöv i helgen. Ljungby FIK var på plats med tävlanden i båda åldersklasserna.

En ny stadsdel växer fram

Nu är det dags att öppna en ny stadsdel i Älmhult.
Det gäller ett 120 000 kvadratmeter stort område.
– Vi har ett behov av detta i takt med att folk flyttar hit, säger tekniske chefen Anders Nyberg.

Gunnarsson är kung i Ljungby – Richtoff får ett av Alternativets mandat

När personvalsrösterna sammanräknats under tisdagen stod det klart att Magnus Gunnarsson är "kung" i Ljungby, och att två nya namn tar plats i fullmäktige - Tommy Göransson för Miljöpartiet och Jonas Richthoff för Alternativet. De båda sistnämnda kryssades in på var sitt mandat.

Svettig uppgift väntar Ragnewall

Förre Dalenmålvakten Anton Svensson var elva sekunder från att hålla nollan för Troja i premiären mot Halmstad. Mot Dalen blir det skifte eftersom kollegan Wictor Ragnewall får chansen mellan stolparna.
Artikel 2 av 9
Forskning och evenemang på Orangeriet
Tillbaka till startsidan