Det var en 39-årig man som blev påkörd vid 06.30-tiden på morgonen. Olyckan inträffade på gamla riksettan, mellan Strömsnäsbruk och Axhult.

– Personen höll på med avspärrningar av vägen när han blev påkörd, säger Anders Johansson, ställföreträdande räddningschef på räddningstjänsten.

Enligt polisen var det en skolbuss som körde på mannen, Anders Johansson på räddningstjänsten uppger att det var en form av minibuss. Det var inte några barn på bussen, enligt SVT Nyheter.

Vägarbetaren meddelar själv till tidningen senare under helgen att han precis hade klivit ur sitt servicefordon, lyft av en kon och var på väg att ta fram skylten som skulle på denna när han såg att bussen, som just passerat skyddsfordonet vid platsen, gick in snävt framför skyddsbilen. Mannen hamnade då i kläm mellan fordonen.

Den påkörda mannen fördes till sjukhus med ambulans. Fotsteget på bussen slog av vänsterbenet på honom och han ådrog sig sticksår i låret näsblod och fläskläpp i samband med olyckan. Under lördagen opererades han och är nu på bättringsvägen, meddelar vägarbetaren.

Polisen har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada.