Vet du mer?
Tipsa

Lastbilsolyckan inträffade i höjd med trafikplats Markaryd norra vid 08.30-tiden på torsdagsmorgonen. Ingen person skadades i olyckan, uppger räddningstjänsten.

— En lastbil med släp som stod i vägrenen blev påkörd av en annan lastbil vilket gjorde att den påkörda lastbilens dragbil hamnade i diket och släpet ställde sig då över hela vägbanan, berättar Niklas Henningsson, insatsledare på räddningstjänsten i Markaryd.

Vid 09.20-tiden blev E4 i södergående riktning avstängd mellan trafikplats Markaryd norra och trafikplats Strömsnäsbruk. Trafiken på E4 mot Helsingborg leds tills vidare om via länsväg 520.

Annons

En längre kö bildades dock med bilar som "fastnade" mellan olycksplatsen och omledningsplatsen vid trafikplats Markaryd norra. Först vid 10.30-tiden kunde ett körfält på vägen öppnas för att låta de bilarna passera.

— Vi ville inte riskera att de skulle vända på motorvägen, säger Niklas Henningsson.

Prognosen var att E4 i södergående riktning skulle kunna öppnas igen vid klockan 18.00, men detta skjutits först upp till 23-tiden och sedan även vidare över natten till fredag.

Orsaken till det långa stoppet är både att ekipagen behöver bärgas samt att gods från en av lastbilarna måste lastas om till en ny lastbil.

— Det aktuella företaget behövde skicka hit en ny bil från Eksjö. Vi vet inte hur lång tid det kommer att ta med transport hit och omlastning av varorna, säger Niklas Henningsson.

E4