Lia skriver sina låttexter själv. Musiken komponeras av hennes pappa Kim Lindsten, känd rocksångare i Älmhult. Lia tycker det ska bli spännande att vara med i talangjakten. Att dansa och sjunga på en gång kan vara svårt, men trots det tänker Lia prova. Hon torde vara ganska vältränad, eftersom hon går på dansskola i Älmhult. Mamma Carina svarar för att dottern är stajlad; det är inte oviktigt hur man ser ut när man framträder.

Skicka in bidrag

Ännu finns det plats för ytterligare unga förmågor att skicka in bidrag för att få komma med i talangjakten. Per Faltenborg, festivalgeneral, säger att man väljer ut åtta talanger att delta i talangfinalen. Den äger rum på en stor specialbyggd scen.

– Den som är mellan åtta och 17 år gammal från Värnamo i norr till Kristianstad i söder är välkommen att anmäla sitt deltagande och skicka in ett prov på sin talang, säger Per Faeltenborg. De flesta som deltar sjunger och spelar.

En hemlig jury tar ut deltagarna och avgör vem som vinner. Ett presentkort på 1 000 kronor på Handelsplats Älmhult är första pris.

– Och äran förstås, tillägger Per Faeltenborg.

– Det har gått bra för talangerna som vunnit tidigare, säger Per Faeltenborg. Ett exempel är Robin Stjernberg som efter att han vunnit Talangjakten i Älmhult blev tvåa i Idol 2011 och vann Melodifestivalen 2013.

Ett av inslagen

Älmhultsfestivalen väntas locka storpublik till Älmhult. Esplanaden stängs av och förutom den stora specialbyggda scenen på Torget, kommer ytterligare en scen till att användas.

Annons

Per Faeltenborg, festivalgeneral i Älmhult, hoppas att fler gör som Lia Lindsten vid hans sida, anmäler sig till årets version av Smålänningens Talangjakt, ett av flera programinslag i Älmhultsfestivalen den 1-2 juni.