Läser du i appen? Följ liverapporteringen här.

Tränarsnack med Pelle Svensson.

Ni svarade för en riktig krigarinsats i fredags då ni bortabesegrade Björklöven med 4–3 efter straffar. Hur vill du beskriva den triumfen med tanke på omständigheterna?

– Innan vi åkte iväg insjuknade (David) Rundqvist och i Jönköping klev ”Åke” (Mattias Åkesson) av med feber. I slutet av andra perioden åkte ”Jensa” på ett matchstraff, så vi fick verkligen slita hårt. Men alla som var i Umeå tog på krigarmunderingen och spelade även riktigt bra. Det hade inte varit oförtjänt om vi åkt hem med alla tre poängen.

Nu väntar SSK i klassiska Scaniarinken som är seriens sämsta hemmalag. Hur ser du på dem som lag?

Formkurvan

Södertäljes fem senaste matcher: AIK 4–6 (b), Björklöven 3–1 (h), Tingsryd 1–5 (b), ..

Formkurvan

Södertäljes fem senaste matcher: AIK 4–6 (b), Björklöven 3–1 (h), Tingsryd 1–5 (b), Leksand 3–0 (h), BIK Karlskoga 0–2 (b).

Poängligan: 1) Christopher Bengtsson, 35 poäng (15 mål+20 assist), 2) Thomas Valkvae-Olsen, 31 (22+9), 3) Fredric Weigel, 31 (5+26).

Powerplay: 7) 18.79.

Boxplay: 1) 85.71.

Lagets buse: Fredric Weigel, Stefan Gråhns, Stefan Johansson och Nicklas Grossmann, samtliga 32 minuter.

Tabellplacering: 8) 63 poäng, –3.

Trojas fem senaste matcher: Björklöven 4–3 (b) efter straffar, Leksand 6–1 (h), BIK Karlskoga 2–6 (b), Västervik 2–3 (h), Timrå 3–2 (h) efter straffar.

Poängligan: 1) Jonathan Johnson, 32 poäng (17 mål+15 assist), 2) Nicolai Meyer, 31 (16+15), 3) Tor Immo, 30 (20+10).

Powerplay: 13) 14.62.

Boxplay: 2) 84.78.

Lagets buse: Daniel Karlsson, 64 minuter.

Tabellplacering: 12) 58 poäng, –6.

– De har ju förändrat en hel del under seriens gång och har nu även tagit in Henrik Lundberg som målvakt från SHL och jag räknar med att han får stå.

Något nytt att förmedla kring spelartruppen?

Annons

– ”Jensa” är avstängd, medan ”Åke” fortsatt är borta med sjukdom. Rundqvist har däremot piggnat till och spelar. Hur vi ska formera laget vill vi dock avvakta med. William Wennström och Elias Edström fortsatt på skadelistan sedan tidigare.

Några detaljer i spelet ni kommer att trycka på mot just SSK?

– Vi ska vara lika konsekventa i vårt spel som vi var i fredagsmatchen mot ”Löven”.

Vad talar för att ni åker hem med en trea i bagaget?

– Förra gången blev vi rånade på en seger där uppe, så nu är vi revanschsugna. Det var pigga ben på måndagsträningen, så vi ser fortsatt fräscha ut.

Södertälje

SSK ligger åtta och innehar den sista platsen till slutspelsserien, trots att Kringlorna är seriens sämsta hemmalag med 28 poäng på 21 matcher. De sista två hemmamatcherna har dock vunnits mot Leksand (3–0) och Björklöven (3–1) där Christoffer Bengtsson svarat för fem mål.

Mathias From var sjuk och missade derbyt mot AIK, men var tillbaka på måndagsträningen. Under måndagen gjorde även SSK klart med ett lån av SHL-målvakten Henrik Lundberg från Karlskrona.