Två säsonger i Växjö Vipers blir tre för Linus Pettersson.

Efter säsongens succé där Växjölaget tog sig till SM-final har klubben valt att förlänga kontraktet med Pettersson.

Annons

Han har under säsongen skolats om från forward till back och gjort det med bravur.

– Linus är en förebild för många unga innebandyspelare. Han har med bra inställning tagit steg för steg i sin karriär. Efter ungdomsåren i Älmhults IBK gick han vidare till spel i division 1 med Lagan och sedan till SSL och Växjö Vipers. Han har inte fått något gratis utan jobbat stenhårt för varje steg, säger Johan Schönbeck, sportchef Växjö Vipers till klubbens hemsida.

Pettersson själv säger till Vipers hemsida:

– Jag tror att jag kan fortsätta utvecklas här och tror på det vi bygger. Jag gillar klubbens satsning som börjat ge resultat och ser fram emot att vara med på detta tåget.

Även Vipers huvudtränare Niklas Nordén är nöjd med förlängningen.

– Kul för oss och för Linus att han valde fortsättning i föreningen. Linus står för professionalism ut i fingerspetsarna och smittar av detta på ett vackert sätt till många andra i truppen. Linus, som både spelat forward och back under säsongen, gjorde ett otroligt bra slutspel för oss och hans framtid ser väldigt ljus ut med liknande utvecklingskurva. Passionen för innebandy är stor hos Linus vilket förmodligen är en stor bidragande orsak till att han kommer spela stora matcher igen, säger han till klubbens hemsida.