När Lisa Ajax var yngre började hon åka upp till Gävle och musikcoachen Johan Jämtberg och Helges All Stars. I och med det så är hon en rad artister som har varit en del av Helges All Stars. Bland annat har Amy Deasismont, Zara Larsson och Molly Sandén på ett eller annat sätt varit en del av Helges All Stars.

— Det har hjälpt mig väldigt mycket, coachen Johan Jämtberg har varit så hjälpsam när det kommer till musiken. Jag har fått stå i studion och spela in och bli van med att stå på scen. Jag var uppe i Gävle och sjöng nästan varje helg så jag blev väldigt scenvan, berättar Lisa Ajax.

Annons

Från att skaffa sig scenvana i Gävle var nästa steg att söka sig till "Idol" - en tävling som Lisa hade drömt om att vara med i sedan hon var sex år gammal. Och hon deltog inte bara utan tog hem tävlingen med dunder och brak 2014.

Hur var det att vinna "Idol" som yngst genom tiderna?

— Det var helt otroligt, väldigt surrealistiskt. Det blir ju extra häftigt när man vinner som den yngsta i Sverige.

Om du jämför upplevelserna med "Idol" och "Melodifestivalen" - de två största programmen med musik i Sverige - vilket var störst för dig?

— Idol måste jag ändå säga var störst för mig. Det var ju det som gjorde att jag fick jobba med musiken på heltid vilket var min dröm. Även fast jag inte fick visa exakt vem jag ville vara som artist så var det programmet som gjorde att jag kan leva på musiken idag. I Melodifestivalen fick jag äntligen visa vem Lisa Ajax är och inte vara fast vid stämpeln Idol-Lisa. Det var otroligt skönt att få göra något utöver Idol som folk gillade.

Nu efter Melodifestivalen, vad väntar härnäst i karriären?

— Det kommer komma ett album, inget satt datum men det kommer att komma!

Lisa Ajax bjöds på en överraskningsfest mitt under Sommarkväll-showen. En kille dök upp med ett stort plakat och en inbjudan för Lisa - och hennes mamma – att komma.