Troja

Tränarsnack med Pelle Svensson.

Förlust mot Helsingborg i söndags med 3–5, varav tre av deras mål kom när ni spelade i boxplay vilket inte tillhör vanligheterna. Kommentar?

Formkurvan

Trojas fem senaste matcher: Helsingborg 3–5 (b), Tranås 2–0 (h), Tyringe 3–2 (b)..

Formkurvan

Trojas fem senaste matcher: Helsingborg 3–5 (b), Tranås 2–0 (h), Tyringe 3–2 (b) efter förlängning, Kristianstad 5–2 (b), Halmstad 6–1 (b).

Poängligan: 1) Stefan Söder, 15 poäng (4 mål+11 assist), 2) Tor Immo, 11 (4+7), 3) Sebastian Benker, 10 (5+5).

Powerplay: 5) 21.28.

Boxplay: 5) 81.58.

Lagets buse: Johan Andersson, 16 min.

Kallinge-Ronnebys fem senaste matcher: Vimmerby 3–2 (h), Helsingborg 4–6 (h), Kristianstad 1-2 (b), Varberg 6–1 (h), Tranås 2–3 (h) efter straffar.

Poängligan: 1) Johannes Nilsson, 12 poäng (6 mål+6 assist), 2) Hampus Olsson, 12 (3+9), 3) Mikael Kurki, 10 (2+8).

Powerplay: 2) 28.30.

Boxplay: 1) 87.76.

Lagets buse: Johannes Nilsson, 18 min.

– Inför matchen hade vi seriens bästa boxplay medan Helsingborg var sämst i powerplay. Plötsligt gick allt deras väg, för det var några konstiga studsar som gick emot oss. Men självfallet är vi inte nöjda.

Din uppfattning om Kallinge-Ronneby?

Annons

– Ett lag som har blandat och gett en fel i inledningen av serien. De har ambitionen att komma bland de fem främsta och lär säkert sälja sig dyrt, speciellt då vi vann ganska lätt mot dem borta med 4–2.

Läget i truppen?

– Tor Immo är ännu inte helt återställd efter sin axelskada och får vila på nytt. Däremot räknar jag med att både William Wennström (hjärnskakning) och Jens Holmström (knä) är tillbaka igen. Vi gör också ett målvaktsbyte då Johan Nielsen ersätter Robin Johansson. Vi behöver få igång Johan också, då han bara stått en match eftersom Robin varit såpass vass. Johan har dock tränat bra hela tiden och lär vara spelsugen till tusen.

Någon detalj ni vill trycka på?

– Nja, det är mer att vi ska hitta tillbaka till grunderna som tidigare inneburit ett bra spel. Vi hade tålamod mot Tranås och det ska vi behålla.

Vad har du för känsla?

– Den är bra. Det var höga tongångar i omklädningsrummet i söndags efter förlusten och ingen var nöjd med insatsen. Killarna brinner av revanschlusta!