Den första händelsen utspelade sig den 21 december förra året. Kvinnan i 50-årsåldern ska ha ringt till Individ- och familjecenter i Ljungby och sagt till telefonisten att hon ville ha ihjäl en av socialsekreterarna. Ett brott hon förnekar.

Erkänner hot mot tjänsteman

Några månader senare, den 14 februari i år, ska kvinnan ha kommit in på socialkontoret i Ljungby och sagt att hon tänkte sätta eld på socialen och att de inte skulle få leva länge till.

En månad senare ska ha uttalat ett hot mot tjänsteman igen. Denna gången ringde hon direkt till en av socialsekreterarna och sa att hon borde söka annat jobb om hon vill ha livet i behåll.

Kvinnan i 50-årsåldern erkänner den sista åtalspunkten. Däremot förnekar hon det första fallet av hot mot tjänsteman och olaga hot.

Förnekar ofredanden

Utöver detta åtalas kvinnan för två fall av ofredande – även det mot socialsekreterare. Dels handlar det om att hon ska ha skrikit "fittjävel" eller ord med liknande innebörd till en kvinna vid Willys i Ljungby.

Hon ska även ha följt efter en av socialsekreterarna, ställt sig väldigt nära henne och skrikit att hon är för jävlig som inte gett henne en ordentlig bostad.

Kvinnan i 50-årsåldern förnekar båda händelserna.