Nomineringarna bestämdes under ett möte under söndagen.

— Vi kunde nominera flera och då är de här två förslagen så bra att vi ville lyfta fram båda, säger Thomas Johansson, som är 2:e vice ordförande för förbundsstyrelsen till P4 Kronoberg.

Annons

Den tidigare partiledaren Carl Bildt har redan officiellt meddelat att han inte är intresserad av en andra omgång som ledare för partiet, men det stoppade inte Kronobergs moderater från att nominera honom.

— Vi lämnar förslaget till valberedningen som ska ta ställning till hur man jobbar vidare. Än så länge har valberedningen inte fått nej från Carl Bildt. Därför utgår vi från att han går att nominera. Vi upplever inte att det är klart att han sagt direkt nej, säger Thomas Jonsson till Radion.

P4 Kronoberg: Vad ser du för skillnader mellan de två?

— Spontant så är Carl Bildt väldigt erfaren, snabb, kvick och tydlig. Kanske han kan upplevas lite som en solospelare bitvis, han är så pass stark i sig. Han är väldigt moderat och har varit med ledig säger Thomas Jonsson och fortsätter.

— Ulf har också varit med länge, men kanske inte så framträdande. Däremot tror jag att han är mer av en teambuilder, som kan bygga ihop partiledningen på ett att sätt. Vi behöver nog båda två.