Smålänningen

Annons

Madeleine utköpt av kommunen med en årslön: "Jag tycker att de har kränkt och förnedrat mig"

Madeleine utköpt av kommunen med en årslön: "Jag tycker att de har kränkt och förnedrat mig"

– Det råder brist på undersköterskor och kommunens pengar räcker inte till, ändå köper de ut en undersköterska för en hel årslön, säger Roland Johansson, Alternativet.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Torka äventyrar binas överlevnad

Sommartorkan kan tvinga fram extraordinära insatser även bland biodlare, som att börja stödutfodra samhällena. Ändå undviker biodlarföreningens ordförande i Ljungby att använda ordet katastrof.

Markarydstjej vann guld i Gothia Cup

Trots att inga lokala lag tog sig särskilt långt i något av Gothia Cups slutspel så fanns det en lokaltjej som vann guld.

En skönsjungande Carmen charmade publiken i den heta och fullsatta teaterlokalen i Åseda Folkets park på lördagskvällen. Det var premiär på George Bizets opera Carmen, signerad Smålandsoperan

Medborgarförslag: "30 km/timmen vore ju det ultimata"

Det medborgarförslag som lämnades in gällande hastighetsbegränsningar på Torsgatan i Ljungby har fått ringar på vattnet. Nu har ytterligare ett medborgarförslag kommit in som föreslår att införa 30 km i timmen i alla villaområden.

Lastbil och bil i olycka

En trafikolycka har inträffat på Hallarydsvägen i Markaryd. Det var en bil och en lastbil som kolliderade. Ingen person ska ha skadats.

Träden i centrum på Angelstads hembygdspark

Under söndagen höll Helena Heyman i berättandet i evenemangsserien Sommar i Sagobygden. Temat var Träden lyser.
– I dag blir det träden. De står på tur nu. Det finns många berättelser i folktro där träden spelar in och lyser upp rejält, säger Helene Heyman som stod för berättandet under söndagskvällen.

Djurmedium kallas in för att kontakta Ronja

Det är nu drygt en månad efter att chihuahuan Ronja i Markaryd försvann. Nu har ett djurmedium kallats in som försökt kontakta Ronja. De nya spåren leder sökandet till Timsfors.

Vanligaste hotet: Jag tar livet av mig

Uppgifter om hot mot myndigheter och framför allt mot personer som jobbar inom dessa är återkommande. Var går gränserna för vad som ingår i ett arbete på en position som är tänkt att vara till hjälp för människor och hur ofta förekommer det i det dagliga arbetet? Den frågan får Nihad Hodzic, verksamhetschef på socialförvaltningen och Greger Larsson, verksamhetschef, individ och familjeomsorg.
Artikel 2 av 9
Torka äventyrar binas överlevnad
Tillbaka till startsidan