När Malou förra hösten vann Smålänningens talangjakt i Älmhult med "Bang bang" sa juryn i sin motivering: "Med en övertygande scennärvaro och en bredd i sin musikalitet kan vi absolut se årets vinnare på de stora scenerna inom en snar framtid."

De stora scenerna nådde hon snabbt. Nu får Malou, som bara år 15 år, vara med i Melodifestivalen.

Möter Malmsjö

Hon är en av de yngsta i Melodifestivalen och kommer att få tävla i Malmö den 9 februari med poplåten "I do me". Hon får bland annat möta en av de allra äldsta artisterna, Jan Malmsjö, 86, en av svensk underhållnings giganter.

Övriga artister som hon tävlar emot är Andreas Jonsson, Hanna Ferm och Liamoo, Oscar Enestad, Vlad Reiser och Margaret.

En dröm

– Det har alltid varit en dröm att vara med i Melodifestivalen och det här har ju gått från noll till hundra men det ska bli superkul, sa Malou till SVT på tisdagen.

– Det här är jättenytt för mig och allt har ju hänt på så kort tid. Och tidigare har jag inte berättat för mina vänner att jag är uttagen så det ska bli kul att komma hem, sa Malou Trasthe Prytz.

Det är inte första gången en deltagare i talangjakten i Älmhult får tävla i Melodifestivalen.

Robin Stjernberg, Hässleholm vann Smålänningens talangjakt i Älmhult 2005. Senare blev han tvåa i i Idol 2011 och 2013 vann han hela Melodifestivalen med låten "You". I Eurovision Song Contest det året kom han på 14:e plats.

Annons

Relaterat: Flera tidigare vinnare tävlar i Melodifestivalen