Det var i söndags kväll vid 18-tiden på en gård sydost om Ljungby som den här händelsen inträffade.

Olagligt ha sex med djur

Det är olagligt med tidelag, att ha sex med djur.

Men att ha sex med djur var lagligt i S..

Olagligt ha sex med djur

Det är olagligt med tidelag, att ha sex med djur.

Men att ha sex med djur var lagligt i Sverige i nästan 70 år.

Man ansåg att djurskyddslagen var tillräcklig för att skydda djuren.

Men röster höjdes för att skärpa lagstiftningen och från och med april 2014 är tidelag återigen förbjudet.

En majoritet i riksdagen röstade då igenom förslaget att kriminalisera tidelag.

Källa: SVT Nyheter

Kvinnan som bor på gården hade precis kommit till hagen där hennes hästar fanns.

Synen som mötte henne var hemsk.

– Jag kom på en äldre man med att hålla på med en av mina hästar. Han hade gått in i hagen och hade tidelag med ett sto, det var helt förfärligt att se.

– Jag blev rädd och jättechockad och sprang därifrån, berättar kvinnan, som vill vara anonym.

"Hästarna är så snälla"

Kvinnan såg att mannen försvann in i skogen när han hade blivit upptäckt. Själv sprang hon och hämtade sin sambo som var i stallet.

– Jag kände mig kränkt och jag blev jätteledsen. Hästarna är så snälla och de förstår inte alltid vad de ska akta sig för, men sedan blev jag förbannad och jag och min sambo gick ut och letade efter mannen.

Annons

– Vi hittade hans bil och ställde oss där och väntade ut honom. När han kom konfronterade vi honom. Vi frågade vad han hade gjort med vår häst, men han erkände ingenting.

Kvinnan hade ringt polisen och efter en stund kom en polispatrull till platsen. Polisen förhörde kvinnan om vad hon hade sett, även mannen förhördes på plats.

Inga synliga skador

Sedan 2014 är det olagligt att ha sex med djur och kvinnan har polisanmält mannen. Polisen har rubricerat det som brott mot djurskyddslagen och inlett en förundersökning.

Hästen, som är fem år gammal, fick inga synliga fysiska skador, men kvinnan har för säkerhets skull låtit en veterinär undersöka hästen.

– I måndags var veterinären här och gjorde en besiktning av hästen, veterinären hittade inga yttre skador. Men psykiskt vet vi ju inte vilken påverkan det här kan få henne ännu, säger hon.

Kvinnan vill inte berätta för Smålänningen om signalementet på den misstänkte mannen, inte mer än att det var en äldre man.

Håll koll på hästarna

Orsaken till det är att hon inte vill störa polisens förundersökning. Men hon vill varna andra hästägare i trakten.

– Man tror ju inte att sådant här ska hända. Vi bor precis vid vägen och vårt hus ligger vid hagen, dessutom var det ljust ute.

– Så man måste hålla koll på sina hästar och okända personer som rör sig i hagen, och man ska polisanmäla om man märker något konstigt, säger hon.