En man i 17-årsåldern hittades med knivskador i Älmhult vid 21.30-tiden på söndagskvällen. Polis larmades till platsen när ambulans skulle hämta den skadade mannen i en fastighet nära biblioteket. Mannen var vaken och talbar när han hämtades av ambulansen. Mannen vårdas på sjukhus, men polisen uppger att det inte verkar handla om att mannen har drabbats av livshotande skador.

— Jag har den uppfattningen eftersom vi har kunnat hålla ett inledande förhör med honom på sjukhuset, säger Magnus Lefèvre till tidningen vid 05.30-tiden på måndagsmorgonen.

Polisen kan inte säga var på kroppen som mannen har skadats.

Den skadade mannen hittades i en fastighet i närheten av biblioteket. En lägenhet som polisen misstänker kan vara brottsplatsen har spärrats av och kriminaltekniker har kallats in.

Annons

— Våra tekniker har arbetat på platsen under natten. Vi vet i nuläget inte exakt om själva brottsplatsen är utomhus eller inomhus, säger Magnus Lefèvre.

Det ska finnas ett antal vittnen till händelsen, men polisen vill inte uppge hur många vittnen det kan finnas.

Polisen har rubricerat händelsen som ett mordförsök.

— Det beror på att man använt kniv för att skada mannen och det är direkt livsfarligt, sade polisens presstalesperson Fredrik Bratt på söndagskvällen.

Polisen hade på söndagskvällen flera patruller på plats i Älmhult.

— Nu jobbar vi med att hålla förhör men dem som befinner sig i närheten och som kan tänkas kunna lämna upplysningar, säger Fredrik Bratt.

Utredningen har tagits över av åklagare Johnny Philipsson i Växjö.

Han berättar att utredning pågår och att inte mycket mer än så kan berättas om händelsen.

– Det finns en misstänkt som är under 15 år, säger Johnny Philipsson.

– Både den misstänkte och målsägaren är från Älmhult. Jag kan inte säga något om målsägarens tillstånd.

– Mer än så här kan jag inte säga.