Under en lektion på ett företag i Ljungby, som har uppdrag åt arbetsförmedlingen, ska en man ha börjat bråka med en kvinna.

Enligt kvinnan ska en man ha satt sig vid hennes dator och hon bad honom att flytta sig. Kvinnan säger att mannen blev aggressiv och hotade att han skulle dra henne i håret och slå henne. Kvinnan kände sig rädd.

Enligt mannen ska kvinnan ha sagt att det var hennes dator och han ska då ha svarat att han bara skulle skriva klart och sedan skulle hon få tillgång till datorn.

Kvinnan ska då ha ringt sin man, som tio minuter kom in i lektionssalen. Mannen, som är i 30-årsåldern, ska ha gått fram till den andre mannen och skallat honom. Därefter ska slagsmål ha utbrutit mellan männen. Mannen som blev skallad ska också ha fått flera knytnävsslag i ansiktet.

I polisförhören har männens berättelser gått isär. Bägge har hävdat att det var den andre som började slåss.

Tingsrätten menar att ingen av männens berättelser är tillförlitliga och inte heller kvinnans. Däremot är ett av vittnena trovärdigt.

Enligt tingsrätten är det klarlagt att den gifte mannen skallade och slog mannen med tre slag i huvudet. Han döms därför till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst för misshandel.