Markaryd ridskola har haft en viss turbulens under föregående arrendator, men nu har man funnit en ny i det unga paret Therese Alvarsson, med en gedigen ryttarbakgrund, och Alexander Grützelius ifrån Knäred.

Redan den 25:e augusti öppnar man upp dörrarna på ridhuset ute i Hylte för ett öppet hus för alla intresserade att bekanta sig med de nya arrendatorerna och dess lokaler. Den tionde september, om exakt en månad, sparka de första ridlektionerna igång.

- Vi har funderat på att starta upp en ridskola hemma i Knäred ett tag, men så såg vi att de sökte en arrendator här i Markaryd och då passade det oss jättebra, kommenterar Therese beslutet att ta över ridskolan.

Therese har en gedigen ryttarbakgrund och har efter sina studier på Sveriges Ridgymnasium jobbat inom ridsporten i olika roller i både Tyskland, Norge och Sverige.

Stort intresse

Trots att man än så länge inte hunnit ha sitt öppna hus eller sin första lektion så har intresset för ridskolan varit stort, berättar Therese.

- Ja, jag tar emot intresseanmälningar nu om folk är intresserade. Men det är redan vissa grupper som är fulla, junior två har varit en av de populäraste än så länge. Det är hoppning och lite mer fart och fläkt. Även vuxengruppen är populär.

Men trots det stora intresset så kommer man inte tumma på antalet deltagare i varje grupp.

- Grupperna kommer vara max sex personer. Det är för att man ska få ut så mycket som möjligt av lektionen och för att man ska kunna ha tid för alla elever lika mycket.

Annons

Heltidssyssla

Therese kommer jobba heltid med att sköta och samordna ridskolan, men till en början kommer de ha lektioner tre dagar i veckan.

- Ja, det kommer vara ridskola för små knattar upp till vuxna och vi kommer starta med lektioner tre dagar i veckan. Sen får vi se om vi utökar antalet dagar, det beror helt på intresset.

Fram tills dess ska man fylla stallen med hästar disponibla för ridlektionerna.

- Vi räknar med att ha åtta hästar redo till starten den tionde september, avslutar hon.