Markarydsbon Fredrik Ekman står på plats 28 på Alternativ för Sveriges riksdagslista, som innehåller totalt 50 namn.

Fredrik Ekman har arbetat i 27 år som polis. Tidigare har Ekman varit yrkesofficer i armén. Ursprungligen är han från Gotland.

Fredrik Ekman beskrivs på riksdagslistan som en person som "brinner för att förbättra villkoren för poliserna, såväl organisatoriskt som arbetsmiljömässigt".

Skrota verk

Alternativ för Sverige betraktas som ett nationalistiskt, högerpopulistiskt och högerextremt parti. Det förespråkar också återvandring av invandrare och att man skrotar Migrationsverket.

Partiet bildades så sent som i år. Det förklarar sin politik genom att hävda att Sverige är i kris, och att detta beror på "decennier av storskalig invandring, höga skatter och försummande av sjukvården och utbildningsväsendet".

Alternativ för Sverige anser att de etablerade partierna inte har kunnat lösa Sveriges problem. Inte heller Sverigedemokraterna har, enligt Alternativ för Sverige, lyckats med detta.

Bildade eget

Partiledare är den uteslutna Sverigedemokraten Gustav Kasselstrand, som tidigare varit politisk sekreterare i Sveriges riksdag och förbundsordförande för Sverigedemokratisk Ungdom.

Ekonomen Gustav Kasselstrand, Stockholm, står också som nummer 1 på riksdagslistan. Tvåa och trea på listan är militären William Hahne, Stockholm, och juristen Jessica Ohlsson, Nyköping, som även de har sparkats från Sverigedemokraterna.

Annons