- I dag får man vara nöjd. Onödigt nervöst på slutet, jag hade ju kunnat vänt på serierna. Hade kanske lite tur, men samtidigt har det känts bra, sa Emil då guldet i blandlopp på 50 meter var säkrat.

Med 197 poäng av 200 möjliga i den första omgången parkerade Martinsson som fyra, medan gårdagens vinnare Maxim Stepanov, Ryssland, tagit kommandot med 199 poäng.

"Jäkligt nervöst"

Alltmedan ryssen sänkte sig via 193 till 392 poäng, ökade Emil sitt fokus. Nu var det Emil som dundrade in 199 och därmed summerades till 396. Samma segerresultat som polacken Lukasz Czapla hade i Granada vid föregående VM för två år sedan.

Annons

- Skyttet funkade hela vägen, men däremot blev det jäkligt nervöst de fyra sista skotten. Sen är det helt fantastiskt med två smålänningar i topp, konstaterar Emil.

Jesper Nyberg från Gislaved inledde med 198 och fyllde på med 195 fram till totalpoängen 393, vilket gav silver efter Emil.

Smålänningarna följdes av Stepanov samt nordkoreanen Myong von Pak och finländaren Tomi-Pekka Heikkilä, som tvingades till särskjutning om bronset andra dagen i rad.

Silver i lag

Med norrbottningen Rickard Johansson som tredje kugge i laget summerades blågult till 1167 poäng, vilket gav silverplatsen bakom smått omöjliga Ryssland på 1172 och före trean Ungern på 1159.

Redan på måndagskvällen var det dags att stiga inomhus för träningen till luftgevärsdisciplinerna på 10 meter. De regelbundna loppen avgörs tisdag-onsdag och blandloppen torsdag.

- För min del satsade jag i första hand på 50 meter denna gången. Kul om vi kan tampas i lagtävlingarna, men individuellt räknar jag inte med något, avslutar Emil Martinsson, nu med en medalj av varje valör i bagaget med hem.