Smålänningen

Annons

Måsmamma spetsad av bambupinne: ”Det här är inte mänskligt”

Måsmamma spetsad av bambupinne: ”Det här är inte mänskligt”

När Malin Nilsson skulle vattna de nyplanterade träden i centrala Ljungby i söndags, upptäckte hon att en stödpinne i bambu var avbruten. Hon trodde det var någon som brutit av den för att bara förstöra - så hittade hon måsmamman och förstod vad pinnen använts till.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Paret spolade bort regnet med sin energi

Så var det dags för sista sommarkvällen i Ljungby hembygdspark. Denna sista sommarkväll avslutades med samma musikartister som den började med - Paret, med energifyllda Tina Runesson och Fredrik Jernberg.

Hon blir ny toppchef i Älmhult

Charlotte Nygren Bonnier har utsetts till ny socialchef i Älmhult. Hon ser fram emot sitt nya jobb och säger att kommunen känns intressant och att människorna är trevliga.

Kommunal strategi mot skadegörelse

Linnéskolan i Älmhult har utsatts för skadegörelse. Tio fönsterrutor och en glasdörr på skolan har krossats, enligt polisen. Älmhults kommun har en strategi för att hindra att sådant här inträffar, säger kommunens säkerhetschef Håkan Helgesson.

Inga lag kvar i A-slutspelet

Fem lokala lag finns på plats på västkusten i Göteborg. Inför torsdagen återstår bara Markaryd B12 i B-sluspelet och Älmhult Akademin i GSOT, medan övriga är utslagna.

Ännu ett inbrott i cafévagnen

Ännu ett inbrott har uppdagats i musiejärnvägsföreningens cafévagn i Strömsnäsbruk.
– Jag upptäckte det när jag såg att det hade regnat in i hytten, berättar Nils-Bertil Sörensson.

Kommunen varnar badgäster för algblomning - efterfrågar tips

Som Smålänningen tidigare skrivit om är nu algblomning bekräftat i Bolmen och därför avråder Ljungby kommun från att bada på olika platser. Avrådan gäller även hundar.

Högtryck för Art om Living Canvas

Det är luftigt, fräscht och högt i tak. Inredningen går i rött, svart och grått och på ena väggen finns en stor målning av en kvinna med svallande hår och med en ros bakom örat.
En flirt med de klassiska tatueringsmotiven, fast med modern touch, kan tänkas - vi befinner oss nämligen på Art om Living Canvas på Kungsgatan i Markaryd.

Vrå marknad jubilerar – igen

Förra året var det Vrå marknad för 30:e gången. I år är det 31:e... men ändå jubileum.
– Vi startade 1988, så det är 30 år sedan. Därför kan vi fira två gånger, säger marknadsgeneralen Johnny Svensson.
Artikel 2 av 9
Paret spolade bort regnet med sin energi
Tillbaka till startsidan