– Restaurangen uppfyllde inte riktigt kraven, säger livsmedelsinspektören Anna Karlsson till GT.se.

Annons

I mitten av maj gjorde miljöförvaltningen ett oanmält besök, under vilket bristerna framkom.

Restaurangen i fråga återfinns i området kring attraktionen Farfars bilar. I beslutet från miljöförvaltningen framgår att restaurangpersonalen sagt att man hade ett system för att kontrollera kylförvaringen av livsmedel. Men när inspektören mätte temperaturen på Caesardressingen visade mätaren 20,3 plusgrader.

På det stekta baconet uppgick temperaturen till drygt 14 grader.

”Om livsmedel förvaras under förhöjd temperatur under en längre tid innebär det en ökad risk för att sjukdomsframkallande bakterier kan växa till och det kan leda till en fara för era kunder och de kan bli sjuka av produkterna”, skriver livsmedelsinspektören i beslutet.

Nöjesparken säger till GT att man nu ska rätta till de uppkomna bristerna.

– Det som hände var att en kylränna, där man förvarar sådant som man använder mycket under dagen, inte var påslagen. Den ska alltid vara på. Det var den inte där dagen. Vi har pratat med vår personal och förtydligat hur viktigt det är att alla följer de rutiner vi ska. Vi har även lagt in en extra rutin så att den här verkligen inte ska stängas av, säger informatören Annika Risberg.