Larmet kom klockan 16.06 på måndagen. I området för olyckan pågick samtidigt ett vägarbete vilket gjorde att bilar i norr- och södergående riktning möttes.

Är du på plats – vet du mer om händelsen?

Olyckan mellan lastbilen och motorcykeln inträffade i södergående riktning. Det är inte fastställt vad som orsakade olyckan, men polisen misstänker att mc-föraren kan ha skadats i samband med en omkörning.

Inledningsvis stängdes E4 av helt i samband med räddningsarbetet på platsen men öppnades för trafik igen strax innan klockan 17. Personerna på bilden har ingenting med olyckan att göra.
Foto: Jonas Nord/Läsarbild

Inledningsvis stängdes E4 av helt i samband med räddningsarbetet på platsen men öppnades för trafik igen strax innan klockan fem på eftermiddagen. Motorcykeln behövde bärgas medan lastbilen kunde köras bort från motorvägen och ställas upp på annan plats. Den är nu tagen i beslag för en teknisk undersökning.

– Vi har skrivit en anmälan om vårdslöshet i trafik men ingen person är misstänkt än, berättar Åsa Willsund, presstalesperson vid polisregion öst.

På måndagskvällen, vid 23-tiden, berättade polisen att mc-föraren har förts till sjukhuset i Linköping och mannen ska vara allvarligt skadad.

– Jag vet inte exakt skadeläget men i och med att han har förts till Linköping så bedöms det som riktigt allvarligt, säger Bo Gunnarsson, vakthavande befäl vid polisregion öst.