I seriespelet hade Ljungby FIK fyra lag med i grundserien, som spelas i norra och södra serien. Efter slutspelade matcher där klarade sig Ljungbys MIX-lag i 11-årsklassen sig bäst, genom att vinna sin serie och därmed kvalificera sig till finalen.

I finalen anmälde Ljungby även ett F15 lag och det var dessa två som gjorde upp kamperna om de bästa lagen i helgens UDM.

Detta var första friidrottstävlingen i Sävsjö på flera decennier och samtliga deltagande lag ställde därför upp med funktionärer så tävlingen skulle kunna genomföras där.

F15-laget tvåa

I F15 kom Ljungbys tjejer tvåa efter segrande IFK Växjö och före IK Hakarpspojkarna som tog tredjeplatsen. I F15 sprang Elice Gunnarsson 80m, Kyra Gunnarsson 800m, Ella Blom 2000m och Nellie Prytz 80m häck. Mira Thegelström hoppade höjd, Elisa Bergkvist i längd, Ida Cedvik tresteg och Freja Winberg-Johansson kastade spjut.

Laget fick två grensegrar med sig hem, båda av Linn Johansson, som vann både kula och diskus. Avslutningsvis var det en spännande stafett på 4x80m där Ljungby hade en klar ledning inför den sista växlingen som dock strulade till sig och tjejerna förlorade kampen om förstaplatsen med endast två hundradelar.

Seger i Mix-klassen

I klassen Mix P/F11 vann Ljungby FIK en utklassningsseger med 20 poäng till andraplacerade IK Hakarpspojkarna och trean Hovslätt IK i den totalt tolv stora mixade flick/pojkserien som gjorde upp om placeringarna.

Annons

I Ljungbys lag var det Ida Cronholm som sprang 60m och hoppade höjd, Valter Pernu Andersson som sprang 600m och kastade diskus, Emma Sjödahl sprang 60m häck och hoppade tresteg, Ida Henricsson hoppade längd och Moa Johannesson stötte kula och kastade spjut.

Förutom grensegrar som Valter tog i 600m och i 60m häck så vann laget stafetten på 5x60m i överlägsen stil.

Ljungby FIK visade hög klass i båda finalerna.

En andraplats blev det för Ljungby FIK och F15-laget.
Foto: Privat