Smålänningen

Annons

Meddo Sverige AB i konkurs

Meddo Sverige AB i konkurs

– En oenighet i vår ekonomiska förening Non Solus, där Meddo Sverige AB är ett dotterbolag, gör nu att bolaget satts i konkurs, berättar Matija Rafaj som driver solstudion Meddo i Ljungby.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Två Ljungbyklasser i Vi i femman

Två klasser från Ljungby ska tävla i kvartsfinal i 2019 års version av den radio- och tv-sända klassikern Vi i femman, Thorén Framtid, klass 5 och Stensbergskolan klass 5 K.

Två nyförvärv till Älmhults IF

Älmhults IF har tappat många ordinarie spelare, men nu värvar klubben två talangfulla spelare samtidigt som en rutinerad kugge förlänger.

Stipendiaten hyllades på museet

Malmökonstnären Elizabet Thun fick på fredagen Ljungbergmuseets stipendium vid en ceremoni på museet.

Förstudie om skolor startar

Barn- och utbildningsförvaltningen får nu i uppdrag att påbörja en förstudie angående uppstarten av ett högstadium vid Hjortsbergskolan, samt en ny F-9-skola med föreslagen placering vid Replösa.

Nedgrävda oljefat har hittats i Lagan

1 700 kvadratmeter har förorenats av DDT och oljefat hittats nedgrävda i marken på samma fastighet i Lagan. Nu planerar Ljungby kommun för sanering för minst två miljoner kronor.

Strömsnässkolans basar

Traditionen med Luciatåg i Strömsnässkolans idrottssal, kombinerades i år med den nya julbasaren. Överskottet från basaren gick till Världens barn, Skol-IF och Elevrådet.

Bägge föräldrarna dog efter vårdmissar

Med djup sorg i hjärtat berättar Maja om sina båda föräldrar som hon och hennes syskon förlorat under loppet av sex veckor. Inte av ålderdom – utan efter vårdmissar på Ljungby lasarett.
– Man tror att man är i trygga händer när man söker vård, istället tycker jag och mina syskon att våra föräldrar gick en för tidig död till mötes på grund av denna vård. De fick båda felaktiga och försenade diagnoser, berättar Maja.

Kolla in den nya bowlinghallen

Efter många om och men är det nu klart att det blir en bowlinghall i Älmhult.
I anslutning till detta blir det både en restaurang och en bar.
– Detta kostar mellan 2 och 12 miljoner kronor, säger fastighetsägaren Filiph Lundberg.
Artikel 2 av 9
Två Ljungbyklasser i Vi i femman
Tillbaka till startsidan