Barn som besöker Mora Träsks föreställningar nu kommer att få samma upplevelser som sina föräldrar fick och förmodligen också sina far- och morföräldrar. Kanske kan man också dela upplevelserna med gammelmormor?

Det är 46 år sedan starten, och de föräldrar som då var med sina telningar på showerna börjar nu närma sig 80-årsåldern.

Leif Walter

Mora Träsk började alltså uppträda redan 1971, och fortfarande är Leif Walter förgrundsgestalt.

Nämn Mora Träsk under fikarasten och du märker att nästan alla har ett förhållande till gruppen.

Vi testade, och fick bland annat följande kommentarer:

Annons

– Det var alltid en stor händelse för oss på landsbygden, när vi fick åka buss in till Ljungby och lyssna på Mora Träsk, var en kommentar när Mora Träsk kom på tal.

– "Tigerjakten" är ett måste. Den spelar dom väl fortfarande, kommenterade en annan.

En rockgrupp

1971 startade Mora Träsk som en rockgrupp. Det var ett femmannaband, och man räknades då in bland proggmusikerna. Medlem i gruppen då var Leif Walter, som fortfarande är förgrundsgestalten.

Under de närmaste tio åren gav man ut sex LP-skivor och medverkade i många tv-program - som riktade sig till båda barn och vuxna.

1981 ombildades Mora Träsk och har sedan i huvudsak varit en duo, med Leif Walter som förgrundsgestalt. Ytterligare ett 20-tal skivor har getts ut, och man räknar med att Mora Träsk nu har sålt mer än 1,3 miljoner album och en halv miljon videofilmer.

Leif Walter kompas nu på gitarr av Felix eller Ingemar André, som turas om med den sysslan.