Det är Ikea Hotell som nu bjuder in till fyra aftnar i musikens tecken, men med det lilla extra då det bli mer än att bara njuta av bra musik.

Idén föddes när expansionen av hotellet efter tre år stod klart. Nu öppnar hotellet upp ännu mer och bjuder in till fyra musik- och kunskapsberikande kvällar.

Linda Nielsén, Managing director assistant på Ikea Hotell berättar att de nu vill förvalta möjligheterna med det nyöppnade hotellet och Älmhults befolkning till trevligheter.

Annons

– Jag och Martin Lorentzson hade ett gemensamt mål med ett event som kunde leva och utvecklas över tid. Så föddes idén med kvällar med ett fast husband men med olika teman och gästartister. Vi ville bjuda på någonting mer än coverband och after work och nu har vi hittat ett koncept som vi tror kommer att uppskattas, säger Linda.

– Martin är en oerhört duktig artist och har dessutom ett enormt kontaktnät och mycket musikkunskap. Det är Martin, Carolina Söderman, Janne Andersson och Pelle Jernryd som står för den första kvällen den 24 februari. Temat är; Swedish, please, det blir svenska sångsmultron från 1990 och framåt.

Linda berättar att förutom musiken kommer även ett inslag av folkbildande underhållning att vävas in bland musiktonerna. Martin med gäster kommer till exempel berätta bakgrunden till låten, förklara någon textrad eller sätta låten i ett sammanhang. I vissa fall har Martin kontaktat artisten för att få lite mer information om låten.

– I dag så har vi musiken runt omkring oss hela tiden i ett jämnt flöde där det ofta inte ges tillfälle i fördjupning. Det är det mervärdet vi vill bjuda vår publik på, i ett koncept som vi gärna spinner vidare på i fler genrer. Vi vill också bjuda in allmänheten till vårt hotell som vi är riktigt stolta över och göra det till en naturlig mötesplats för Älmhultsbefolkningen, säger Linda och välkomnar till Ikea Hotell den 24 februari.

Artisterna för Friday Music Class @ Ikea Hotell är bokade. Den 26 maj blir det House of blues med Pontus Snibb från Bonafide. Den 29 september, Soul Choir med Klubbkören och avslutningsvis 21 november är det Christmas Classics med gitarrvirtuosen Emil Ernebro, berättar Linda Nielsen.