– Vi har en handlingsplan för att så fort som möjligt komma igång med byggnaden av banan, berättar motorklubbens ordförande, Hans Karlsson.

Januari månad kommer också att användas till att leta reda på intressenter som vill vara med och bidra.

– Vill man vara med på detta är man välkommen, säger Karlsson.

Den sjätte februari har klubben sitt nästa möte och då är tanken att det mesta ska vara klart.

– Det handlar om material, maskiner, sponsorer med mera och sedan får vi se hur snabbt vi kan komma igång, säger Karlsson.

Väl förberedda

Innan klubben kan komma igång med byggnationen måste skogen rivas och det ska göras en väg.

– Skogen är kommunens och där för vi en diskussion hur vi ska göra med den. Vi har ett bra samarbete med kommunen och har fått ett bra gensvar från dem, säger Karlsson och fortsätter:

Annons

– Annars handlar mycket om att fixa det mesta själva. Vi har olika kompetenser inom klubbens medlemmar och vi kommer att rita och anlägga banan själva och att bygga det nya klubbhuset själva. Det finns redan ritningar till båda.

Den nya motorbanan kommer att inhysa crosscart och folkrace från början.

– Sedan är tanken att vi ska utveckla med en specialsträcka på tre kilometer för rallycross, säger Karlsson.

Hans Karlsson poängterar att den nya motorbanan inte bara är en möjlighet för klubben utan också för ungdomar och folk med ett allmänt motorintresse.

– Det är klart att detta är jätteviktigt för klubben. Vi har haft det på agendan under en lång tid och i och med bygget av banan har vi en stor möjlighet att utöka vårt medlemsantal, säger Karlsson och fortsätter:

– Banan kommer att bli en mötesplats och tanken är att vi ska kunna ha event här för företag eller privatpersoner som vill prova på motorsport.

"Otrolig möjlighet"

Om klubbens ungdomsverksamhet säger han:

– Detta ger oss en otrolig möjlighet att utöka ungdomsverksamheten. Banan kommer att ligga nära Ljungby, bara några kilometer från staden. Det kommer att vara lätt att ta sig dit även för ungdomar. Att det dessutom ligger i ett industriområde gör att ingen kommer att störas heller, säger Karlsson.

Förutom det positiva beslutet om den nya motorbanan, kom ett annat positivt besked från motorklubben.

I maj kommer rallytävlingen Midsommardansen att köras. Tävlingen, som gjorde uppehåll i fjol, kommer att ha start och mål i Ljungby, men var sträckningen ska gå är fortfarande hemligt.

– Vi ligger långt fram i planeringen av tävlingen och det känns skönt att kunna genomföra den i år igen. Det är en stor tävling och en stor helg för klubben och många saknade den i fjol, säger Karlsson.