Malin Andersson, Ljungby, Mona Kristoffersson, Rataryd, Agneta Json Granemalm, Ljungby, Selin Hult, Älmhult och Mia Andersson, Älmhult.

Det är våra fem kandidater i år som kan vinna titeln Med hjärtat på rätta stället.

Din röst kan skickas till tavling@smalanningen.se eller med post till Smålänningen Föreningsgatan 8B 34130 Ljungby. Ange vem du är och vilken kandidat som får din röst. Det går också bra att rösta via vår webb.

Här kommer lite kort om kandidaterna:

Annons

Malin Andersson, Ularp utanför Ljungby, förgyller äldre människors vardag genom att ta med sina djur till äldreboenden. Hon har också gjort en insamling till bröstcancerfonden som gav 27 000 kronor och har en ny insamling på gång.

Mona Kristoffersson, Rataryd, har startat föreningen Goda krafter för ensamkommande i Ljungby. Genom sitt engagemang har hon inte bara hjälpt till med att hitta bostäder åt ensamkommande, utan även gett en trygghet och en röst åt barn och ungdomar som har det svårt.

Agneta Json Granemalm, Ljungby, brinner för att funktionsnedsatta, äldre och sjuka ska ha samma möjligheter i samhället. Hon är en av eldsjälarna inom HjärtLung Ljungby, engagerad inom synskadades riksförbund, Berättarnätet och Vuxenskolan.

Selin Hult, Älmhult, har även hon tagit de nyanlända till sitt hjärta. Bland annat har Selin startat insamlingar av kläder och leksaker, ordnat aktiviteter som matlagningskurser och hjälpt till med bostäder.

Mia Andersson, Älmhult, är körledaren som gör det där lilla extra för barn och ungdomar. Barn och föräldrar nominerar Mia för hennes engagemang för att alla ska känna sig välkomna och känna glädje, något som Mia också vill sprida vidare.