Missade du framträdandet då - eller om du vill se det igen, så finns nu chansen. Hela föreställningen på Grand filmades och finns på Musik i Syds egen kanal (Musik i Syd Channel).

Den unika konsertserien med Sofia Karlsson och The Grand Guitar Orchestra omfattade åtta konserter på åtta olika platser i Småland och Skåne - och den gemensamma nämnaren var att man inte hade någon form av ljudförstärkning - bortsett från enstaka tillfällen när man pratade och sjöng genom "grammofontrattar".

Samarbetet mellan Sofia och Grand Guitar Orchestra - bestående av Mattias Pérez, Daniel Ek och Anders Nygårds - var helt nytt, och konserterna bjöd på mycket gitarrmusik men både nya och gamla visor.

Konserten från Grand hittar du på Musik i Syd Channel - klicka på länken här nedan om du vill komma direkt till inspelningen eller sök dig vidare från Musik i Syds hemsida.

Konserten är 71 minuter lång och i en annan film berättar Sofia Karlsson om sina tankar inför konsertupplägget.

Nu i november är Sofia Karlsson också aktuell med bland annat en julsingel och en julturné med Martin Hederos. Då besöker hon bland annat Växjö och Gislaved 28-29 november.

Sven-Inge Idofsson

s-i.idofsson@smalanningen.se